Ifjúsági csendeshét

Kedves Szülők és Táborozók!

Az ifi idéni csendes hetének a helyszíne Cserkeszőlő/Magyarország. Időpont: 2023 július 10-14. A hét kérdése: „Uram mit akarsz, hogy cselekedjem?” Bízunk benne, hogy a testi felüdülés mellett lesz nyitottság és érdeklődés a lelki épülésre is. Előadóink lesznek Német Tamás budafoki iskolai lelkipásztor és Mike Sámuel kecskeméti baptista lelkész.

Cserkeszőlő mindenek előtt termál vizeiről és gyógyászati lehetőségeiről híres. A településen van egy több hektáros kamping, ahol mi is sátorozni fogunk. A kempingből direkt átjárás van a strandtelepre, aholt több mint húsz medence áll a fürdőzni vágyók rendelkezésére. Összesen 37 jelentkező van, akiket négy felnőtt fog elkísérni.

Fontos tudnivalók:

- Minden 18 év alatti gyereknek közjegyzői felhatalmazásra van szüksége a határátkeléshez. Erre nézve az ifi csoportba elküldtem a személyimet és megírtam, hogy a szalontai hátárátkelőnél fogunk átmenni. Mind a két szülőnek meg kell jelenni a közjegyző előtt. A Holbach közjegyzői irodában akár három évre is készítenek felhatalmazást, ami azért jó, mert ha a jövőben még utazunk külföldre, akkor nem kell újat készíteni. A többiek ellenőrizzék, hogy legyen érvényes a személyi igazolványuk!

-Ami az anyagiakat illeti, minden jelentkező 50.000 forintot kell hozzon. Ebből 25.000 forintot be kell fizetni a szállásra az indulás előtti napon. A másik 25.000 forint a gyerekeknél kell legyen, mert ebből fogják fizetni az étkezésüket. A reggeliről gondoskodunk, de az ebédet és a vacsorát közösen fogjuk megoldani a strandtelepen lévő számtalan étkezde és vendéglő valamelyikében. Egy kétfogásos ebéd ára 2350 forint, tehát az 5000 forintből még marad bőven a vacsorára is. A közelben van több bolt is, ahol a gyerekek vásárolhatnak. A csúzdák használata 1000 ft/nap. Ha szeretnék igénybe venni, erre majd nekik kell költeni. Ez a tavaly nagyon jól működött.

- Mit kell hozni? Mindenek előtt sátrat. Jó lenne, ha mindenki találna magának egy társat és kis két személyes sátrakban aludnának. A sátorhoz kell egy felfújhatós matrac és hálózsák. Fontos a fürdőruha, törölköző és legyen egy-két vastagabb ruhadarab is náluk, ha lehül az idő. Szerdán ellátogatunk Kecskemétre, sétálunk egyet a városban, ehhez kell egy kényelmes cipő vagy szandál. Mindenki tegyen a neszeszerébe valami szúnyog elleni sprét vagy kenőcsöt, mert előfordulhat, hogy sok lesz a szúnyog. Mindenki hozza magával a Bibliáját és ha van, lehet hozni társas játékot, labdát, röplabdát, ...

Napi program:

- Reggel 9 órakor reggeli, 10-12 óra között lelki alkalom a cserkeszőlői templomban. 12-13 óra között ebéd. Délután fürdőzés, szabadidős programok. Este 7 órakor vacsora, 9 órától pedig esti áhítat.

Indulás / érkezés

A csoport busszal fog utazni. Indulás előtti nap, július 9-én, vasárnap este mindenki hozza magával a börőndjét. Július 10-én reggel 5 órakor indul a busz a templom elől. Július 14-én, pénteken délután indulunk haza, s valamikor éjfél közrül érkezünk.