IFI tábor 2017

2017. augusztus 14-21. között zajlott gyülekezetünk ifjúsági tábora. 40 lelkes fiatal indult a lesi tó mellett lévő „Mahanaim” táborhelyre, ahol egy rendkívül csendes és meghitt környezetben egy hetet tölthettünk Isten közelében. A tábor vendégei voltak a Debreceni Református Kollégiumból érkező öt diák, akiket Győri József igazgató úr és kedves felesége, Győri Katalin, valamint a Létavértesről érkező Molnár házaspár kísértek el.

A tábor nagyszerű lehetőséget nyújtott a lelki feltöltődésre. Minden reggel fél nyolctól imaközösséget tartottunk, amit Kovács Tibor tiszteletes úrral felváltva a táborozók tartottak. Az ébresztő, a torna és a reggeli után következett a mindennapos lelki alkalom, amikor énektanulással, dicsőítéssel, igetanulmányozással, imádsággal, kiscsoportos beszélgetésekkel folytattuk a napot. A tábor témája Naamán gyógyulása volt (II Kir. 5, 1-19). Megható egybeeséseket fedeztünk fel a saját életünk és a Naamán gyógyulása között. Naamán el kellett menjen otthonról ahhoz, hogy meggyógyuljon. A táborban mi is a bűntől való gyógyulás lehetőségét kerestük. Naamán útja a Jordánig, ahol meggyógyult, 240 km volt, s furcsa módon a „Mahanaim” táborhely ugyanekkora távolságra van Panittól.

A délutánok túrázással, fürdésel és játékkal teltek. Az esti tábortüzek mellett különös élményt jelentettek a bizonyságtevések, megható, Istenhez forduló életutakról való beszámolók. Estéről estére gazdag igezáporban volt része az ífjaknak, ugyanis minden táborozó megosztotta a szívéhez legközelebb álló bibliai igét és annak rövid háttértörténetét. Egy hét után azt éreztük, hogy még szívesen maradtunk volna!

Isten adjon gazdag áldást az elhintett igemagvakra, hogy sok fiatal szívben tudjon otthonra találni Krisztus!