Holland ifi látogatása

2018. október 20-25 között az ifi vendégei voltak az amersfoorti testvérgyülekezet ifjúsági csoportjának tagjai. Hosszas előkészület és imádkozás előzte meg találkozásunkat, ugyanis sok áldást reméltünk ettől az együttléttől. Találkozásunk témája: „A hit gyakorlatban”. Szerettünk volna elmélyülni abban, hogy ki hogyan éli meg a Jézus Krisztusba vetett hitét a családban, a barátok közt és a gyülekezetben. Szerettük volna közösen dicsérni Krisztusunkat, közelebb kerülni egymáshoz és Istenhez, és az is célunk volt, hogy minél többet megmutassunk a magunk kultúrájából, környezetünkből, ahol élünk. Együlétünk a Róma 8,16 alapján zajlott:

Ez a Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk.”

Találkozásunk első napján, vasárnap a délelőtti istentiszteleten együtt szolgáltunk és dicsértük Istent a gyülekezet előtt. A nyelvi akadályok ellenére a vendégek ifiseknél ebédeltek, majd este közös ifit tartottunk a fent említett témában. Az alkalmakat kiscsoportos beszélgetés és közös játék követte.

Hétfőn kiránduláson vettünk részt. Meglátogattuk a segesvári és a kőhalmi várat, de szép időt töltöttünk Brassó óvárosában is. A kirándulás sokat segített abban, hogy egyre közelebb kerüljünk egymáshoz.

Kedden Marosvásárhelyre látogattunk, ahol megcsodáltuk a kultúrpalotát, a várat és ellátogattunk a Református Kollégiumba is, ahol vendégeink betekintést nyerhettek egy itteni iskola életébe. Délutántól estébe nyúlóan ismét együtt volt a két ifi.

A holland fiatalok mielőtt eljöttek több gyűjtési akciót is szerveztek gyülekezetükben: autót mostak, sütit készítettek, ... ahhoz, hogy Panitban 120 idős és rászoruló számára készítsenek élelmiszer csomagot. Ezeknek a készbesítésére került sor szerdán délelőtt. Délután közös énekléssel, bibliatanulmányozással, játékkal folytattuk együttlétünket. Estére egészen baráti lett a hangulat, a búcsúvacsoránál pedig egyszerre voltunk hálásak az együtt töltött időért, ugyanakkor sajnálattal láttuk, hogy lejárt az öt nap. Az estét közös filmnézéssel töltöttük és megígértük, hogy amennyiben Isten is úgy akarja, hamarosan találkozunk Amersfoortban.

Csütörtökön, a reggeli után a holland csoport Bodó Előd Barna polgármester úrral találkozott a hivatalban, ahol öt napi ittlét után a vendégek egy rögtönzött tanácsülés keretében községünket fejlesztő projekteket javasolhattak. A csoportkép és az érzékeny búcsú után holland tesvéreink hazaindultak.

Legyen Istené a dicsőség azért, hogy áldása mindvégig velünk volt! Köszönjük, hogy egymás hite által épülhettünk. Köszönetet mondunk mindenkinek, aki támogatta, segítette és imádságban hordozta ezt a találkozást!