GENEZÁRET TÚRA 2022 - Fontos infók

GENEZÁRET TÚRA – 2022

Kedves túrázók!

Az alábbiakban szeretnék pár fontos infót szolgáltatni a túrázáshoz.

Ez a biciklitúra a Mezőpaniti Református Egyházközség nyári ifjúsági missziós programja keretében valósul meg és kizárólag gyülekezetünk ifi csoportjainak a tagjait érinti. A túra folyamán a testi felüdülés mellett ugyanolyan fontos szerepet kap a lelki épülés, az Istenhez és az egymáshoz való közeledés is. Jelképesen az újszövetségi Genezáret tó partján elhangzó tanítások és történetek felett fogunk elcsendesedni és keresni a lelki találkozást a mi megváltó Krisztusunkkal. A túra vezetője Kovács Tibor lelkipásztor, aki nem kis felelőséget vállal a csoport irányításában. Éppen ezért mindenki kötelességének kell ismerje, hogy szigorúan engedelmeskedjen a programnak és a túra szabályainak. Nincs helye az engedetlenségnek és a magánkezdeményezéseknek! Az egész csoport egységesen mozog és engedelmeskedik a túravezetőnek! Szigorúan tilos az alkohol vagy egyéb tudatmódosító szerek használata!!! Az eddigi közös táborozásainkon ez nem jelentett gondot, bízunk benne, hogy ez alkalommal is így lesz! Az úton velünk tart Adorjáni Béla gondnok úr és Adorjáni Gyöngyi gondnok asszony valamint több nagyobb ifis, akik segítségünkre lesznek az irányításban.

Időpont: 2022. július 4-8.

Felhatalmazás: Minden 18 év alatti résztvevő felhatalmazást kell készítsen Kovács Tibor lelkipásztor nevére. Ehhez mindkét szülő meg kell jelenjen a közjegyző előtt és kell egy másolat a lelkipásztor személyi igazolványáról. Aki ebben a helyzetben van jelezze a lelkipásztor felé.

Utazás: Busszal megyünk Panitból Siófokig, onnan pedig biciklikkel indulunk körbejárni a Balatont. A határátlépés Borsnál történik majd.

Szállások:

1. nap: Sió Kamping – Siófok

2. nap: Napsugár Kamping – Fonyód

3. nap: Delta Kamping – Balatonederics

4. nap: Pelso Camping – Alsóörs

5. nap: Visszaérkezés Siófokra és indulás haza.

Költségek:

Szállás: 15.000 ft. – !!!! Június 18-án előre ki kell fizetni. A szállás nem tartalmazza az áramcsatlakozást. Ennek az ára 800ft. Ehhez viszont többen is összepótolhatnak.

Egészségügyi biztosítás: 28 lej/fő. Ezt is be kell fizetni június 18-án!!!

Étkezés: 25.000 ft. – ez napi minimum 5000 ft. Ha valaki úgy gondolja, hogy ez neki nem elég, hozhat többet is magával. Az ételt mindenki magának fogja megvásárolni, erre nézve megkeressük a megfelelő helyeket (áruházak, partmenti vendéglők és gyorsétkezdék). Az utazás napjára itthonról kell csomagolni. Mindenkit arra utasítunk, hogy a túra ideje alatt üdítők helyett vizet fogyasszunk. Az energiaitalok és alkoholos készítmények használata szigorúan tilos!!!

Szállítás: Ingyenes. Ezt az összeget nagyrészt gyülekezetünk nőszövetsége és részben a Paniti Önkormányzat állja. A kísérő autó költségeit a gyülekezet vállalta át , az utánfutókat Pálfi Botond és Barabási Tika jóvoltából ingyen kaptuk meg.

Fontos!!! A fenti összegek nem tartalmazzák az útba eső látványosságok, kastélyok, kilátók belépti díjait. Ezek opciónálisak. Aki szeretne a szabad időben erre is költeni, az több pénzt kell hozzon magával.

Érték megőrzés - A túra alatt gondoskodunk pénzmegőrzésről. Ha valaki nem szeretné magánál tartani a pénzét, egy névvel ellátott borítékban átadhatja a túravezetőnek és egy mobil széfben fogjuk őrizni.

!!! Senki ne hozzon magával különösebben értékes tárgyakat! Ezek eltűnéséért nem vállalunk felelőséget!

Kötelező felszerelés:

Saját bicikli – A bicikliket Panitból két utánfutóval és a gyülekezet kisbuszával szállítjuk Siófokra. Átlagban napi 50 km-t fogunk megtenni kimondottan bicikliúton. Ehhez a a kerékpárok nagyon jó állapotban kell legyenek, különben sok kellemetlenség érheti a tulajdonost. Nem árt a biciklit átnézetni egy szakemberrel. A kerekek, a hajtómű, a fékek és a lánc állapotára különösen figyeljünk oda. Mindenkinél legyen egy pótbelső és egy szett gyorsfolt! Ilyenkor nagyon hasznos, ha a bicilkin van üvegtartó műanyag palackkal. Lehetőség szerint a bicikli legyen felszerelve a szelepekhez illő pompával. Tanácsos beszerezni egy védősisakot is, ilyet turikban lehet vásárolni potomáron.

Sátor – Csakis kétszemélyes sátrakat hozzunk magunkkal, egyrészt mert ilyenekre volt kérve az árajánlat, másrészt pedig nem lesz idő arra, hogy nagyobb sátrak naponkénti felállításával és leszedésével órákat töltsünk. A sátorba gumimatracot vagy izolírt hozzunk. A gumimatrachoz pompa is kell! A legolcsóbb kétszemélyes sátor 139 lej a Decathlonban.

Ruha és csomagok A csomagokat a túrázás alatt egy kísérő autóval visszük a gyerekek után. A ruhákat illetően mindenki törekedjen beleférni egy M-es méretű bőröndbe!!! Ennél nagyobb méretű csomagokat nem lesz lehetőségünk szállítani. Emellet, két-két személyenként egy sátor és a gumimatrac vagy az izolír kaphat még helyet. Kötelező !!! mindenkinek biciklisnadrádot vásárolni! Ezenkívül legyen nálunk fürdőruha, esőkabát, strandpapucs, két pár könnyű sportcipő és kötelező !!! nap elleni kalap. Ajánlott turiból biciklista felsőt vásárolni, aminek hátul van zsebe vagy legyen nálunk egy kisméretű hátitáska amiben a vizet és pár apró útravalót tehetünk. A neszeszerünkből ne hiányozzon a kipállás elleni krém!!! A legjobb a Sudocrem, amit gyógyszertátakban különféle kiszerelésben lehet vásárolni.

Tisztálkodás – Tisztálkodásra a kampingekben lesz lehetőség esténként.

Gyógyszerek – Arra kérünk mindenkit, akinek rendszeres gyógyszeres kezelése van, hogy hozza magával a gyógyszereit. Aki tudja, hogy gyakran vannak gyomorbántalmai, hűléses tünetei vagy más gyakran jelentkező egészségügyi bántalmai, hozzanak magukkal ezekre megfelelő gyógyszert. Nálunk is lesz majd pár gyógyszer és sebek kötözéséhez szükséges eszközök. Komolyabb problémák esetén a mentőszolgálathoz fordulunk, ezért kell mindenkinek egészségügyi biztosítás. Bízunk benne, hogy senkinek sem kell majd használni.

Napi program:

7,00 – Ébresztő

7 – 8,30 – Mosakodás, reggelizés és összecsomagolás a kisbuszba

8,30 – 9,00 – Reggeli áhítat

9,00 – Indulás

9,00 – 12,00 – Kerékpározás kisebb megállásokkal

12,00 – 16,00 – Pihenő, ebédszünet, fürdés, séták, véroslátogatás

16,00 – 19,00 – Kerékpározás a szállásig

19,00 – 20,00 – Sátorállítás, tisztálkodás

20,00 – 22,00 – Vacsora, szabad program

22,00 – 22,30 – Esti áhítat és lefekvés

További kérdésekre a csoportban válaszolunk a bejegyzés alatt.