Szállást keresek!

Jézus így szólt hozzá: Zákeus, jöjj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom. Ekkor sietve lejött és örömmel befogadta. Lk. 19, 5-6

Figyeld meg, hogy Jézus soha senkivel nem volt szemrehányó! Ez is az Ő nagy szeretetének jele! Amikor lehívja Zákeust a fáról, csak egyszerűen annyit mond, hogy nála akar megszállni. Sokan azt gondolják, hogy Jézussal találkozni, a bűneinkkel és Krisztus haragos tekintetével való szembesülést jelenti. Nem, mert te is ismered és Jézus is ismeri bűneidet. Ennélfogva fölösleges lenne azokról beszélni. Jézussal találkozni, azt jelenti, hogy minden szemrehányás nélkül elhívást, bűnbocsánatot és üdvösséget nyersz.

Jézus mondta, hogy minden állatnak van ahol a fejét lehajtsa, csak neki nincs. Jézus azon az estén egy vámszedőhöz kérezkedett be. Zákeus örömmel fogadta be Jézust otthonába, mint aki mindig is rá várt! Zákeus házában Jézus jelenlétében teljesen más fénybe kerültek a dolgok. Egyszerre csak neki is feltűnik, hogy otthonában sokminden nem tetszik Krisztusnak. Nem Krisztustól, hanem az igazságtalanul megszerzett dolgoktól akart megszabadulni, hogy Krisztust megtarthassa. Azon az éjszakán Zákeus szíve-lelke és otthona megtisztult, s teljesen a Krisztusé lett.

Jézus ezen a héten is szállást keres magának. Lehet, hogy hozzád akar betérni. Örülnél neki?