Mi van a padláson?

„ Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?” Róma 8,32

Most is nevetve emlékszem vissza egy látogatásra, ahol a család legkisebb gyermeke dicsekedve ecsetelte a vele egyidős lányomnak, hogy nekik van laptopjuk, okos telefonjuk, új autójuk, ... mire a lányom megunva a hosszúnak igérkező felsorolást annyit mondott, hogy nekünk is van. Meglepődve kérdeztem: „fiam, nekünk hol van, mert én nem tudok róla.” A válasz rövid és határozott volt: „ a padláson”. Attól a pillanattól kezdve nem tudtak a lányomnak olyat mondani, ami ne lett volna nekünk is a padláson. Testvérem, mid nincs amire igazán vágyódsz? Mi az amit szeretnél, de még nem lehetett a tiéd? Még mindig a padláson van az üdvösséged, a lelki békességed, a nyugalmad, az egészséged, a türelmed, a szeretet és a törődés amire vágyódsz, az Istenre és a családra szánt időd... gazdag padlásod van! Kár, hogy te nem a padláson élsz!

Az ige arról beszél, hogy minden amire a lelked - nem a szemed vagy a zsebed – vágyik megvan, félre van téve neked a mennyei padláson, ott fenn Istennél. Tudd meg, hogy Isten mindent neked adott, azt is ami a legértékesebb számára, s amit soha ki nem érdemeltél volna: „ tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta.” Ez a legnagyobb ajándék, amit Isten elsőként nyújt neked. Aki Krisztust elfogadja, vele együtt ajándékba kap mindent. Ajándékba kapod megtagadott bűneid helyett az üdvösséget, a lelki békességet, a nyugalmat, az egészséget, ... mert akié a Fiú, azé minden! Tisztába vagy vele, hogy milyen gazdag vagy?